България отвисоко – кадри, заснети от дрон на по-интересните места в България

България от дрон

България е красива държава с много разнообразни природни и културни забележителности. От планините до морето, от исторически забележителности до модерни градски квартали, България има много да предложи на посетителите си.

Последните години дроновете станаха все по-популярни и много фотографи и видеооператори започнаха да използват тези устройства, за да заснемат красиви кадри от високо. В тази статия ще ви представим някои от най-красивите места в България, заснети от дрон.

Рила Манастир

Рила Манастир е един от най-красивите и исторически значими манастири в България. Той е разположен в Рила планина, на около 1147 метра надморска височина. Манастирът е бил основан през 10-ти век и е бил обновен през 19-ти век. От дрон може да се видят красивите зелени поляни около манастира, както и куполите на манастирските сгради.

Bulgaria via drone

Бачковски манастир

Бачковският манастир е друго красиво манастирско селище, разположено в Родопите. Той е известен с красивата си архитектура и изкуствени декорации. От дрон може да се видят куполите на манастирските сгради, както и красивият кръгов площад пред манастира.

Паметникът на Съветската армия в София

Паметникът на Съветската армия в София е един от най-известните монументи в България. Той е построен в чест на съветските войни, загинали при освобождаването на София през Втората световна война. От дрон може да се видят красивите фонтани и водопади, както и величествената статуя на Червения армеец на върха на монумента.

Черни връх

Черният връх е най-високата точка в Стара планина и втората по височина в България, след връх Мусала. От дрон може да се видят красивите гледки от върха, както и куполите на манастирските сгради.

Бургас

Бургас е град на морето, който привлича много туристи всяка година. От дрон може да се видят красивите плажове и морски гледки, както и красивата градска архитектура.

Велинград

Велинград е известен като спа столицата на България и е едно от най-популярните туристически места в страната. От дрон може да се видят красивите термални минерални извори, както и куполите на сградите на местните спа хотели.

Паметникът на Бузлуджа

Паметникът на Бузлуджа е един от най-известните и контроверзни паметници в България. Той е построен през 1981 г. като монумент на българската комунистическа партия. Сега той е напълно запустял и разрушен, но все още привлича много туристи, които искат да видят красивите мозаики и величествената архитектура на монумента.

Мелник

Мелник е красиво градче, разположено в Странджа планина, известно с винопроизводството си. От дрон може да се видят красивите винарски изгледи и архитектурата на местните къщи.

Пловдив

Пловдив е вторият по големина град в България и е известен с богата история и красива градска архитектура. От дрон може да се видят красивите крепости и старинни обекти, както и историческите квартали на града.

Връх Вихрен

Връх Вихрен е най-високият връх в Пирин планина и третият по височина в България. От дрон може да се видят красивите пейзажи на планината и величествената природа на това красиво място.

В заключение, България е красива държава с много разнообразни забележителности, които могат да бъдат оценени още повече от високо, с помощта на дронове. От манастири и планини до градове и морски курорти, тези кадри от дрон ще ви покажат най-красивите места в България и ще ви накарат да се влюбите в тази красива държава.

 

Оцени статията
( 2 assessment, average 5 from 5 )
Сподели с приятел
Znanie.net - с любов към науката
Add a comment