Избор на бяла техника: 5 важни правила

Отдавна планирате да си купите бяла техника като: хладилник , прахосмукачка или пералня ? Ще ви подскажем как да го направите правилно.

Първото правило е, че гаранцията е важна и необходима услуга.

Когато купувате домакински уреди, трябва да се уверите, че производителят дава на потребителя право на безплатен ремонт на уреда в определен период от време, ако в него се открият повреди. Гаранционното обслужване се предоставя от почти всички производители на бяла техника. Условията за гаранционно обслужване винаги могат да се прочетат в оригиналната фабрична гаранционна карта. Затова внимателно прочетете документите, които попълвате и подписвате, когато купувате домакински уреди. Повредата може да бъде отстранена в оторизирани сервизни центрове.

Второ правило е, че доставката е най-трудната услуга в истинския смисъл на думата-необходимо е предварително да уговорите дали доставката на стоката е включена в цената, защото не искате сами да вдигате осемдесеткилограмов хладилник до десетия етаж? Освен това вие, както никой друг, знаете много добре, че в този ден, за късмет, асансьорът може да бъде повреден.

Трето правило – най-важно е качеството на продукта

Нямате нужда от ютия, която не глади, или фризер, който не може да замразява храната ви. Винаги е по-добре да проверите качеството на стоката в самия магазин. Приветливите консултанти трябва да обяснят предназначението на всеки бутон, да ви разкажат за всички възможности на избрания от вас продукт – това е тяхна работа. Чувствайте се свободни да задавате въпросите си и си представете, че този, например, хладилник вече е ваш, той е във вашия дом и вие активно започвате да го ползвате и изучавате.

Четвърто правило – цената на продукта. Цената отговаря ли на качеството?

Съветваме ви да следите цените: посетете всички големи магазини за бяла техника във вашия град, защото понякога разликата в цената за един и същ продукт е огромна! Разгледайте цените на избраните от вас модели и в интернет. В някои случаи купуването през онлайн магазини е много по-изгодно!

Пето правило – проучете каква е репутацията на марката на продукта, който сте избрали.

Отново интернет ще ви помогне с това. Трябва да отидете на уебсайта на производителя и внимателно да проучите цялата събрана информация. Може би благодарение на този сайт, след като сте научили за новите продукти на марката, ще изберете по-привлекателен продукт. Попитайте приятели, познати, говорете с консултант в магазина, разберете дали е имало случаи на връщане на продукти от този производител.

Намерете отзиви в интернет на онези хора, които вече са закупили същия модел домакински уреди. Само в този случай разделете всички отрицателни отзиви наполовина: хората са по-склонни да споделят отрицателни емоции, да пишат за това, което не им харесва, отколкото да оставят положителни отзиви.

С една дума, ще трябва да се превъплатите в ролята на журналист, който събира информация за своя материал.

Източник: vladives.bg

Оцени статията
( No ratings yet )
Сподели с приятел
Znanie.net - с любов към науката
Add a comment