Кафявият цвят в дизайна на банята

Решили сте да направите ремонт на дома  си и по-специално в банята? Ако се колебаете дали кафявите тонове са подходящи за това помещение, то прочетете нататък.

Кафявото в дизайна на банята ще придаде на атмосферата много сърдечност и уют. Този цвят е свързан със земята, дърветата, природата.

Той е стабилен и неутрален. Не предизвиква агресия, а по-скоро ни кара да се усмихваме и в никакъв случай не се натрапва. Банята, облицована с кафяви тонове, впечатлява с благороден и топъл интериор.

Шоколадовите нюанси в банята – какво трябва да знаем за тях

Твърде тъмните нюанси не са подходящи за стени и тавани на малка баня. За да сте сигурни, че стаята няма да се стесни визуално и да започне да въздейства смазващо с някой прекалено мрачен нюанс, е необходимо използвате  по-хармонични, светли вариации на кафявото. За малките бани като основен тон трябва да се избере възможно най-светлият нюанс.

Топлите кафяви нюанси ще ви помогнат да създадете усещане за комфорт в студената баня, но само ако не са прекалено наситени.

Много добре ще се впише в интериора на банята нюансът „кафе с мляко“,  в съчетание с шоколадови оттенъци. Като правило, светлите нюанси следва да надделяват над тъмните.

Ако решите да покриете изцяло стените в шоколадово, внимателно изберете тозиоттенък, който няма прекалено да затъмни помещението и да го превърне в дупка.

Помнете – хармоничната комбинация между цветът на стените и този, на  аксесоарите и мебелите,  може да изглежда ненадминато красиво.

Кой харесва кафявото?

Този цвят се избира най-вече от силните духом хора.

Наблюденията на психолозите са, че предпочитанието към кафявия цвят говори за здрава психика. Феновете му са добре балансирани хора, които държат на надеждността и практичността. Имат постоянен и спокоен характер и за тях уюта в дома е на първо място.  Не харесват екстравагантността, както и не се стремят да привлекат вниманието на тълпата.

Ето защо, когато решавате в какъв цвят ще бъде издържана вашата баня, не забравяйте за прелестните кафяви нюанси. Те могат да се превърнат в една страхотна възможност да стабилизирате психиката си и да погледнете по-оптимистично на средата, която ви заобикаля.

 

Оцени статията
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Сподели с приятел
Znanie.net - с любов към науката
Add a comment