Как да бъдeте щастливи с това, което имате в живота

щастие

Какво е необходимо, за да бъдете щастлив в живота? Може би успех в работата, много пари, хубав шикозен автомобил, или пък желаещи? Какво е необходимо наистина да ви накара просто да седнете и да се насладите на момента? Ако имате отговор на този въпрос, тогава може да липсва точка на чисто щастие и никога не може да бъде наистина щастлив с това, което имате. Позволете ми да обясня.

 

 

Истината е, че повечето хора не се чувстват щастливи, след като те получават неща, които мислят, че ще ги направят щастливи. Това е така, защото чистото щастие е психично състояние, това не е нещо, което получавате в живота си. Имате избор да бъдете щастливи, и ако не сте избрали да бъдете щастливи още тогава най-вероятно няма да бъдете щастливи, когато можете да получите нещо, което искате. Това е просто. Как да бъдете щастлив с това, което имате? Приемат само нещата в живота ви, които ви правят щастливи Преди всичко, не приемайте неща, които ви карат да се чувствате нещастни! Джак Канфийлд веднъж каза, че той върши неща, които го правят щастлив, и е много щастлив човек! Очевидно е, но много от нас не спазват това просто правило. Ние работим нещо, което мразим, ние живеем в къща, която не харесваме и правим неща, които не искаме да направим, защото ние мислим, че трябва да ги правим. Но истината е, че ние не трябва да гиправим, ние винаги имаме избор. Ако установите, че не сте доволни с това, което имате, следва да започнете действия за промяна. Например, ако не сте доволни от работата си, тогава намерете такава, която да обичате.

 

Борете се за това, което ви прави щастливи. Направете всичко необходимо, за да промените нещата така, че да сте щастлив. Практиката на наблюдеието Наблюдението е нещо,което се извършва в момента и наистина виждаме за какво става дума. Чували ли сте някога за упражнението на стафидите? Това е упражнение, където можете да внимавате ядейки стафиди, усещате вкус, текстура, и начина, по който се чувствате, докато го ядате. При упражнението сте наясно с процеса на яденето на стафиди от началото до края. Това е пример, че сте съпричастни към това, което правите. Вие не взимате решение, просто искате да наблюдавате. Наблюдението може да ви помогне да бъдете щастлив с това, което имате, което ви позволява наистина да оцените това, което имате. Отделете време, за да забележите наистина нещата или хората в живота ви, ако ли не те може да се приемат за даденост. Обърнете внимание на тези неща или хора за това как те действат в живота ви и какво правят за вас.Като така ще си дадете равносметка, колко сте щастливи, както никога до сега дори и с цялото богатсвто което сте имали. Ще откриете, че ще бъде трудно да не бъдем щастливи, след като сте позволи сами да видите и усетите колко е богата вашата душа!

 

Живейте в момента. Забелязвали ли сте колко сте щастливи, когато сте на почивка? Това е така, защото живеете в момента. Може ли да си представяте това чувство у дома, всеки ден? Когато живеете в бъдещето може да забележите, че вие се притеснявате. Това означава, че трябва да се изчака за нещо, което да влезе в живота ви, за да бъдете щастливи. Например, ако чакате за сродна душа, да влезе в живота ви, тогава ще сте фокусирани върху това, какво ще бъде усещането, и дали живота ви ще се промени. Но вие вероятно сте притеснени за това как и кога ще се случи това, и дали е добре да се случи, като така си причинявате стрес – нещастие. Живеенето в момента ви позволява да спрете мислите за това, което ще дойде и кога ще дойде. Можете да имате мечти, можете да искате и желаете, но ако прекарате целия си живот мислейки, кога тези мечти и желания ще се сбъднат, тогава ще се лишите от сега и щастието, което бихте могли да усетите. В крайна сметка: не позволявайте на вашите мечти и желания да си отидат, но не прекарвайте цялото си време в бъдещето. Ако искате да сте с това, което имате, тогава ще трябва да живеете в настоящето. Вие не може да бъде щастлив с това, което имате сега, ако винаги живеете в бъдещето, което смятате, че ще ви направи щастливи.

Оцени статията
( No ratings yet )
Сподели с приятел
Znanie.net - с любов към науката
Add a comment