Как да създадете гръцки стил във вашата баня

Древна Гърция винаги е била популярна сред много хора. И дори ако в някои периоди интересът към нея донякъде избледнява, като цяло тази тема остава актуална от векове. Любовта към тази епоха се отразява в различни форми. И архитектурата не стои настрана от тези процеси, предлагайки на потребителите оригинален гръцки стил. Това е ефектен начин да потопите дома си в атмосферата на древността.

За това обаче трябва да се съобразите с някои стандарти, за да бъде резултатът последователен.

Малко история

Но първо, нека обърнем внимание на историята на появата на тази тенденция в интериора, за да я разберем по-добре. И това ще помогне за правилното му изпълнение.

Трябва да се каже, че древните гърци не са се интересували особено от вътрешната украса на помещенията. Поради топлия климат те били най-често навън, така че украсата в къщите имала груби черти, а формите на мебелите се характеризирали с примитивизъм. По-късно, с развитието на цивилизацията, гърците започват да гравитират към лукса.

Касираните тавани са измислени от древните гърци. Те също така измислят  идеята да заменят колоната с помощта на женската статуя.

Стил и характеристики

Веднага отбелязваме, че много често гръцката посока в интериора се бърка с римската. Разбира се, това е погрешно, тъй като двата стила са много различни един от друг. За римската епоха луксът е по-подходящ, а за гръцката уверената простота. Банята в гръцки стил разполага със стенописи, доста високи тавани и характерни декорации. Много е важно цветовата схема да има естествена основа.

В тази посока се използват пастелни цветове: нежни лимонени и маслинови, сини и бели нюанси. Гръцкият стил отхвърля ярките цветове и позлатата. Нека елегантността да бъде запазена, но не бива да преминава в помпозен лукс. Сдържаността тук определено се насърчава. Заложете на баня в гръцки стил и приемете спокойствието в дома си.

 

Оцени статията
( No ratings yet )
Сподели с приятел
Znanie.net - с любов към науката
Add a comment