Какви обувки не се носят с чорапи?

Жените винаги са се питали въпроса – дали да носят летни или полуотворени обувки с чорап? Някои твърдят, че такава комбинация във всеки случай е неподходяща. Други смятат, че всичко зависи от избора на съчетанието на самите обувки и чорапи. Какво е мнението на експертите в областта на модата по този въпрос? Нека разберем в тази статия.

Според общоприетите правила е позволено да се носят отворени обувки с чорап, ако са отворени само областта на палеца или два пръста. Ако обувките са по -отворени и всички пръсти остават видими, тогава чорапите категорично не се носят с такива обувки. Естествено, това важи и за сандалите. Тази комбинация не само изглежда неестетична, но е и изключително неудобна за носене.

В същото време много експерти твърдят, че в много ситуации е напълно реалистично да се избере ефектна комбинация от чорапи и отворени обувки. Първо, цветовата гама на чорапите и обувките трябва да съвпада възможно най-много. Например, по-добре е да изберете черни чорапи за черни отворени обувки.

Второ, чорапите трябва да са възможно най -тънки. В този случай пръстите, които се виждат от обувката, ще запазят естественото си положение. В края на краищата те не са притиснати от плътен чорап.

По принцип използването на чорапи е позволено, ако както обувките, така и дрехите не са в класически, консервативен стил. Само доста авангардни и иновативни модели обувки изглеждат добре  с чорап. Това могат да бъдат интересни обувки на платформа и т.н.

Трябва също така да се отбележи, че наскоро в продажба се появиха чорапи, които са специално проектирани от дизайнерите да се носят с отворени обувки. Това са така наречените специализирани чорапи с отворени пръсти.

В този случай те са почти невидими върху крака, добавяйки допълнителен чар на визията ви. Днес някои производствени компании вече започнаха да произвеждат доста от този тип чорапи. Следователно модерните жени могат да се възползват от това усъвършенствано решение. В този случай практически няма ограничения за обувките, които да се комбинират с тях.

Оцени статията
( No ratings yet )
Сподели с приятел
Znanie.net - с любов към науката
Add a comment