Смартофонът ми не се зарежда, какво да направя?

Телефонът ми спря да се зарежда, какво да правя?

Смартфонът е неразделна част от нашия живот и когато забележим, че той не се зарежда, може да предизвика паника. Но не е необходимо да се притеснявате, защото почти винаги съществува решение на проблема. Тук ще ви представим някои от най-често срещаните причини за проблема и как да ги решите.

Преди да започнете каквото и да било, ние, екипът на Znanie.net Ви съветваме да тествате следното: Взимате USB кабел за зареждане, свързвате го към работещ компютър, в негов USB интерфейс и оставате да се зарежда поне 15 минути! Дори да няма индикация, че се зарежда, опитайте! 

Проверете кабела и адаптера

Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите кабела и адаптера на зарядното устройство. Уверете се, че кабелът не е повреден и че не е прекъснат никъде. Проблемът може да бъде и във връзката между кабела и адаптера. Ако забележите каквито и да било драскотини, изгорели марки или повреди на кабела, е нужно да замените кабела или адаптера.

Проверете зарядното гнездо

Ако кабелът и адаптерът изглеждат наред, следващата стъпка е да проверите зарядното гнездо на смартфона. Уверете се, че няма никакви пречки в гнездото, като например прашинки или мръсотия. Ако гнездото е замърсено, използвайте суха четка или компресор, за да го почистите.

Проверете батерията

Ако проблемът не е в кабела, адаптера или зарядното гнездо, може да е свързан с батерията на смартфона. Ако батерията е напълно изтощена, смартфонът няма да се зарежда. Опитайте да заредите устройството за няколко минути и вижте дали се появява иконата за зареждане на екрана.

Проверете зарядното устройство

Ако проблемът продължава, проверете зарядното устройство. Ако зарядното устройство се нагрява, но смартфонът все още не се зарежда, проблемът може да бъде в него. Опитайте да заредите смартфона с друго зарядно устройство и вижте дали той се зарежда.

Извадете батерията

Ако всички горепосочени стъпки не помогнат да решите проблема, опитайте да извадите батерията от смартфона и да я поставите отново. Това може да рестартира устройството и да реши проблема.

Финални думи

В заключение, зареждането на смартфона може да бъде прекъснато по много причини, но решението в повечето случаи е доста просто. По-голямата част от проблемите се решават, като се провери зарядното устройство, кабела, зарядното гнездо и батерията. Ако не можете да решите проблема сами, можете да потърсите помощ от квалифициран техник или да се свържете с производителя на устройството за допълнителна поддръжка. Все пак, важно е да не се опитвате да отваряте устройството или да правите каквито и да било ремонти, тъй като това може да доведе до повреди на устройството.

Оцени статията
( 3 assessment, average 5 from 5 )
Сподели с приятел
Znanie.net - с любов към науката
Add a comment