Очила за работа с компютър

Знаете ли, че …

Ако ползвате очила за работа с компютър, ще облекчите работата и ще предотвратите главоболие?

Очила за компютър се предлагат в много магазини, но ние препоръчваме да поръчате онлайн. Не от който и да е магазин, а от Better Vision – компания, която е специализирана в предлагането на подобни продукти.

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ОЧИЛА ЗА КОМПЮТЪР?

Очилата за компютър трябва да се избират въз основа на два критерия: вашият собствен комфорт (тегло и естетика на рамката) и препоръките на специалист. Могат да се разграничат следните характеристики:

Наличието на диоптри. Всичко зависи от гледната точка на човека.
Дизайн на рамката. Трябва да харесвате начина, по който изглеждате с очила.
Теглото. Като цяло, колкото по-ниско е зрението, толкова по-дебели са стъклата и толкова по-тежки са очилата за компютър. Но ако поръчате лещи от съвременни материали, аксесоарът ще бъде лек, а мостът на носа ви няма да ги усети и няма да чувствате дискомфорт, дори при продължителна работа.

Размерът. Компютърните очила не трябва да падат, не трябва постоянно да ги коригирате или повдигате, за да не гледате над тях.
Качество на обектива. Препоръчваме ви да обърнете внимание на висококачествени лещи с гаранция от известни производители: Essilor, Nikon и Seiko.

Степента на тъмнина. От оцветени лещи с възможност за пълно блокиране на синьо-виолетовата светлина до практически безцветни. Светлите лещи са по-удобни, особено през деня и при ярък монитор, но леко затъмнените стъкла предпазват по-добре от вредното лъчение.
Когато избирате лещи за очила, трябва да започнете и от обхвата на вашата дейност:

За работа с хартия, документи и за четене са необходими лещи с покритие, което прави изображението по-ясно и контрастно. Такива опции ще позволят на очите да не се напрягат твърде много, за да видят желаните букви.
За да работите с графики, имате нужда от лещи, които не само не изкривяват възпроизвеждането на цветовете, но и го подобряват.
За компютърни игри изберете опции, които премахват отблясъците.
Офталмолозите знаят всички тези нюанси, така че не забравяйте да се консултирате с вашия лекар, преди да купите, дори ако имате нужда от модел без диоптри. Специалистът ще ви каже кога и какъв вид защитно покритие трябва да изберете и кое е подходящо за вас.

Запомнете основното: не можете да спестите от предпазни очила или да изберете модерна рамка вместо удобна. Купувате първо медицински аксесоар – той трябва да предпазва очите ви.

Ако искате да намерите стилни, модерни и в същото време висококачествени компютърни очила, разгледайте този каталог.

Оцени статията
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Сподели с приятел
Znanie.net - с любов към науката
Add a comment