Декоративни аксесоари за дома

Декорацията на дома включва много дизайнерски елементи, от това как са подредени мебелите във всяка стая до вашия избор на стени и подови настилки. Каквито и да са вашите вкусове, можете да използвате различни комбинации от цветове, структури и мебели, за да направите дома си удобен и функционален. Аксесоарите за дома извеждат декорацията на дома ви на следващото ниво.

От художествени колекции до подови лампи, вашият избор на аксесоари за дома може да добави личен щрих към вашия дом. Покажете порцелана на баба и дядо в трапезарията си или закачете семейна снимка на стената в коридора. Включете свежи цветя не само в декорацията на хола, но и в декорацията на банята си или поставете голяма ваза на пода вместо на масата. Тези аксесоари за дома придават характер на вашия дом. Избраните от вас аксесоари за дома ще направят дома ви по-уютен и истински у дома.

И така, как можете да включите декоративни аксесоари за дома във вашия дом, за да допълните дизайна на дома, който ще харесате? За да отговорим на този въпрос, събрахме за вас някои от тенденциите в аксесоарите за дома.

Изберете аксесоари в подходящи размери

Може да сте попадали на къщи, където килим с размер на грахово зърно е украсен за много голяма стая. Или може да сте виждали ситуации, в които много голяма картина е притисната в много малко пространство. Преди да закупите или поставите вашите аксесоари, отделете време, за да разгледате какво ще пасне най-добре на вашето жилищно пространство като мащаб и пропорции. Измерването и пропорциите са ключовите елементи на дизайна, които ви помагат да създадете удобен и практичен дом.

Фокусирайте се върху качеството вместо върху количеството

Масово произвежданите аксесоари за дома може да са по-достъпни от дизайнерските аксесоари за дома. Въпреки това, запълването на дома ви с масово произвеждани декоративни аксесоари за дома няма да ви даде личния щрих, който търсите, а също така ще претрупа вашето жизнено пространство. Поради тази причина можем да кажем, че по-малкото често е повече, когато става дума за аксесоари за стая. Едно уникално огледало може да допълни вашето жизнено пространство по-добре от много малки дрънкулки, които нямат голяма стойност.

Комбинирайте текстури и цветове

Неутралните цветове са чудесен вариант за големи мебели, но различните аксесоари за дома са решението да подчертаете избора си за декориране с ярки цветове. Декоративните аксесоари за дома могат да се използват за добавяне на фокусна точка или контраст към стаята. Аксесоарите за дома също могат лесно и евтино да се променят, за да отговарят на променящите се настроения, мода или сезони.

Вземете под внимание асиметричните подредби

Например, камините често са украсени с огледало или произведение на изкуството в центъра и свещ или ваза от двете страни, но такова симетрично разположение може да не задоволи желанието ви за разнообразие. Когато организирате аксесоарите си, опитайте се да създадете естествен баланс и поток, а не симетрия. Например групирайте малки предмети в нечетни числа, като тройки или петици.

Добавете домашни аксесоари със слоеве

Когато организирате домашните аксесоари, мислете за този процес като за изграждане на сграда. Големите аксесоари трябва първо да бъдат поставени в жилищното ви пространство по контролиран начин. По този начин вашите средни и малки аксесоари могат да осигурят баланс, където е необходимо. Няколко малки аксесоара за дома могат да изглеждат като един голям предмет, когато са групирани заедно. Не забравяйте обаче да оставите малко място по време на това групиране. Защото декорът не трябва да запълва всяко кътче и пролука в една стая.

 

Оцени статията
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Сподели с приятел
Znanie.net - с любов към науката
Add a comment