Дигитален маркетинг и SEO маркетинг

Концепцията и целите на SEO маркетинга

SEO маркетингът е предимно за привличане на клиенти или целеви потребители от търсeщите машини, в България се говори именно за Google. Неговата мисия е да използва търсачките за постигане на бизнес цели, а именно:

 • привличане на клиенти, служители или партньори;
 • подобряване на репутацията на компанията сред резултатите от търсенето (SERM);
 • увеличаване на броя на поръчките за определени стоки или услуги;
 • повишаване на доверието на целевата аудитория;
 • осигуряват максимално покритие на марката;

В този случай източници на трафик могат да бъдат не само органични резултати, но и други услуги на търсачките, като Google My Business, като работата се извършва както на самия сайт, така и на други ресурси, където може да бъде спомената вашата компания.

 

Маркетингови техники в търсачките

Маркетингът в търсачките използва следните инструменти:

 • вътрешна оптимизация за търсачки;
 • оптимизиране на външни ресурси;
  S
 • SERM – работа с репутацията на компанията в Интернет;

Вътрешната оптимизация трябва не само да увеличи видимостта при търсене. Специалистите извършват и следната работа:

 • увеличаване на коефициента на конверсия;
 • работа върху удобството;
 • премахване на нецелевия трафик;
 • разширяване и персонализиране на функционалността на ресурса.

Така сайтът не само увеличава трафика, но започва да работи с посетителите много по-ефективно.

Включете SEO маркетинг, за да популяризирате уебсайта си

Адрес на сайт
Външната оптимизация в маркетинга в търсачките е не само начин за подобряване на позицията на сайта. С негова помощ ресурсът получава и целеви трафик от сайтовете, където са публикувани връзките. За да постигнат това, специалистите съставят списък с посещавани сайтове, които са свързани тематично с рекламираната компания, анализират посетителите им и открояват тези с най-висок процент от целевата аудитория на клиента. След това те подготвят съдържание, което може да заинтересува целевата аудитория и се договарят за публикуване. SERM включва публикуване на фирмена информация на сайтове, които могат да заинтересуват вашите потенциални клиенти, създаване на фирмени акаунти и работа с рецензии. По този начин влияете върху репутацията на компанията и лоялността на потребителите във всички резултати от търсенето.

Характеристики на SEO маркетинга

SEO маркетинг

SEO оптимизацията в интернет маркетинга е един от най-ефективните инструменти за развитие на ресурсите поради следните причини:

Той е универсален. Подходящ за популяризиране на почти всички видове бизнеси и теми.
Позволява ви да настроите постоянен поток от целеви интернет потребители към сайта. Напредъкът, постигнат чрез оптимизацията, не изчезва никъде и следователно сайтът ще продължи да получава трафик от търсене.
Това е най-големият източник на трафик, достъпен в Интернет. Поне половината от всички посетители на сайта идват от търсене.
Трафикът за търсене е безплатен. Не е нужно да плащате за кликвания или реализации от страницата с резултати от търсачката (SERP).
Привлича заинтересовани посетители. Интернет потребителите, които идват на сайта от търсенето, сами търсят вас, вашите услуги, стоки или информация в търсачката. Тези посетители превръщат по-добре в потенциални клиенти или продажби.
Как да увеличите органичния трафик на вашия онлайн магазин с 8 пъти
Но си струва да запомните, че SEO маркетингът не е решение на всички проблеми. Като всеки маркетингов инструмент, той има своите недостатъци и трудности при употреба:

Упорита работа

За извършване на висококачествена оптимизация на ресурс е необходим цял екип от специалисти и повече от един месец работа. Освен това е необходимо постоянно да се актуализират данните на сайта и да се изгражда теглото на връзките, така че позициите да продължат да растат.

Време

Търсачките трябва непрекъснато да проследяват промените в милионите сайтове, в които се регистрират. Поради това всякакви модификации и промени във вашия сайт ще имат положителен ефект върху неговата видимост далеч не веднага, може да отнеме няколко месеца, преди роботът за търсене да ги индексира. Следователно не трябва да се очакват незабавни резултати, това е инструмент за дългосрочно развитие на предприятието.

Постоянна борба с конкуренти за позиции.

Напредъкът, постигнат чрез напредък, не се губи сам. Но ако сайтовете, с които се състезавате за места в търсенето на едни и същи заявки, не спрат да работят по оптимизация, рано или късно ще започнат да ви изхвърлят от първите позиции. Ето защо трябва редовно да добавяте ново съдържание и да увеличавате теглото на връзката си, за да поддържате висока скорост на трафик.
Маркетинговият фронт на търсачките се формира на базата на глобалната маркетингова стратегия на компанията.

Дигитален маркетинг и SEO оптимизация

Чрез органично SEO Вие можете да постигнете внушителни резултати! Нещата стават бавно, но когато се получат, дават тежест много дълго време.

Ако нямате експерт, който да обслужи Вашите сайтове, Ви съветваме да поискате оферта от тази фирма, която се занимава с SEO оптимизация от много години.

Успех!

Оцени статията
( 2 assessment, average 5 from 5 )
Сподели с приятел
Znanie.net - с любов към науката
Add a comment