Качествени опаковки за дребния и среден бизнес

Днес думата „опаковка” се използва в 3 случая. Всеки от тях е коренно различен един от друг.

Ето защо, преди да стигна до същността на въпроса, ще дефинираме основната концепция, за която ще говоря по-нататък и какво ще остане тема за други статии.

Физическа опаковка. Това е визуалният дизайн на продукта, в който се получава от крайния потребител (например кутия за бонбони);
Бизнес опаковки. Това е съчетаването на всички значения във визуална и техническа част за представяне на компанията от дясната страна;

Франчайз опаковка. Това е съчетаването на всички значения и изчисления във визуална и документална част за представяне на франчайзополучателя.
Важно. Извлечете максимума от бизнеса си с нашето ръководство за стратегия за чип. Той съдържа сока от стотици обучения и книги за маркетинг и продажби. Както и концентрат от успешни действия. 50% отстъпка за 4 часа, щракнете -> „Истински маркетинг: 165 чипа + 33 основни неща“

В настоящата статия ще Ви разкажем за физическите опаковки на стоки, както и за франчайз опакоките.

И веднага ще споделим, че повечето от фирмите не са просто зле опаковани, те изобщо не разбират какво е това. Ако това е вашият случай, въпреки че, както се казва, „винаги има какво да се подобри“, тогава се препоръчва не само да прочетете тази статия от началото до края, но и да я превърнете в следваща стъпка от рекламната и маркетингова стратегия.

Важно. Обичайно е да се казва, че опаковките за бизнеса са само за интернет или като цяло се отнасят само за уебсайтове. Но това не е така.

При условие, че направите опаковката правилно и изчерпателно, условията по-долу ще доведат или веднага до покупката, или до първата стъпка във вашата посока.

  • На клиента ще бъде ясно, че продуктът е подходящ;
  • Всички възражения в първите етапи ще бъдат отстранени;
  • Формира се положително отношение;
  • Възприемането на информацията ще бъде опростено;
  • Ще бъдете запомнени и не забравени.
    В крайна сметка не можете да направите първо впечатление втори път. И смяната му в случай на неуспех също е цяла дилема. Следователно е по-лесно за някои бизнеси да се ребрандират, отколкото да се опитват да спасят затъващ бранд.

Когато говорим за бизнес опаковки, имаме предвид много повече от едно действие.

Бизнесът се състои от 8 глобални части, които е логично да бъдат обособени в отделни категории. Към всеки от тях трябва да се подхожда отделно, защото те имат най-голяма тежест при вземането на решения от клиента.

1. Продукт
Начело на всеки бизнес стои… Не, не собственикът, а продуктът. За вашия продукт или услуга клиентите са на първо място. Вашият продукт решава техния проблем или им дава емоция. Никой не купува решение заради решение, винаги има крайна цел.

Следователно към опаковката на продукта трябва да се подхожда с особено внимание.

Тук работим както върху гореспоменатата физическа опаковка, така и върху свойствата. Тоест работим върху: технически характеристики, функции, гаранционен срок, съдържание, свързани материали и десетки други подробности.

Най-интересното е, че именно всички тези детайли създават вашия продукт, без който той би изглеждал различно и може би изобщо не би бил търсен.

Пример: лаптоп Macbook на Apple, идеалният продукт за изучаване на опаковката (като всички продукти от тази марка). Всеки детайл е обмислен до най-малкия детайл, въпреки че всичко е доста просто. Но тук всичко е като в готвенето, смисълът вече не е в ястието, а в соса, под който се сервира.

2. Процеси и технологии
Ако сте обикновен търговец на стоки, тогава все още имате какво да покажете по отношение на процеса и технологиите.

Въпреки че това не е ваша продукция, но клиентът ще се радва да я разгледа. Както и процеса на доставка, технологиите и оборудването по време на разработката, суровините и материали и т.н. Всичко това обикновено остава зад кулисите. Но напразно, защото колкото повече показвате подобни подробности, толкова по-високо ще бъде нивото на доверие.

При услугите всичко е много по-интересно, тъй като услугата се различава само по процес и технология, а резултатът всъщност е същият.

Затова не се колебайте да покажете на какви знания разчитате, какви етапи от работата изпълнявате, какво никога няма да допуснете в процеса или защо всичко изглежда така, а не иначе.

3. Оферта
Когато сме казали на клиента всичко за продукта и нашата фирма, ние му отправяме оферта устно или писмено.

В него разказваме какво накрая ще получи за парите си, как да му плати, как ще изглежда изпълнението или доставката, какви са ползите му и крайния резултат след придобиването.

Тук използваме всички познати предложения за продажба, продаващи етикети с цени, целеви страници и маркетингови комплекти. Именно в тези инструменти ние инвестираме всичко, което предлагаме на клиента. И дори да имате най-готиния продукт в света, но опаковката на офертата е лоша, това е равносилно на тиха продажба.

4. Екип
Трябва да разберете, че „Основното нещо са хората“.

Първо покажете кой работи за вас и след това разкажете за всеки отдел и още по-добре за човек. Клиентът иска да види кой ще го посъветва, какво образование има, какви регалии има, какъв опит и дори хобито му.

Последното не е шега, напротив, такива неща установяват по-лична връзка и купуването от „приятел“ винаги е по-приятно, отколкото от неодушевен робот.

5. Опит
Това е частта, която, подобно на технологията с процеси, е пропусната. Това е така, защото не сме свикнали да споделяме успехите си публично.

Нашата основна цел е да направим клиента доволен. Но ако погледнете от друг ъгъл, ще разберете, че трябва да се хвалите, в добрия смисъл на думата.

Опаковката за преживяване може да бъде представена по различни начини, може да бъде показване на лога или снимки на вашите клиенти. Или може да са случаи в маркетингов формат, където показвате какво е било и какво е станало. Това могат да бъдат и кратки публикации в блога за това как в момента изпълнявате проекта.

7. Фирма
На Hunt Ladder първо клиентът избира продукт и едва след това избира компанията, в която ще го купи.

Ето защо, дори ако вашата компания е обединение от всички други части на пакета, все пак можете да говорите за нея като съществително със свой собствен характер, характеристики и недостатъци.

Идеалният метод за опаковане за една компания е метриката. Чрез числата използваме рационалната половина на мозъка и накратко предаваме необходимата информация. Но идеалният не означава единственият и универсален, в някои случаи е възможно да се подсили всичко това или дори да се замени с малък текст или разказ.

8. Местоположение
Офис, търговски или шоурум, производство – всичко това са обекти, където клиентът също взема решение.

Трябва да брандирате всяко от вашите пространства както по отношение на правилата за мърчандайзинг, така и по отношение на естетиката. За да подобрите ефекта, можете да украсите всичко с елементи от вашата корпоративна идентичност и да свържете невромаркетинга (мирис и звук).

 

Ако търсите компания, която да подпомогне Вашата малка фирма с опаковки, то Ви предлагаме следните контактни данни:

Поликарт ООДPolycart LLC Bulgaria

тел. 0888 441007 – Продажби Костинброд

гр. Костинброд, ул. Славянска 46 – София oбласт

ел. поща: sales@polycart.info

Tел: 0721 66145 – офис Костинброд

Oфис София –  02 929 4951

поръчки и проследяване: www.polycart-bg.com

Оцени статията
( No ratings yet )
Сподели с приятел
Znanie.net - с любов към науката
Add a comment