Как да преборим стреса?

Първите, но много важни признаци на хроничен стрес: тежко събуждане сутрин; липса на сила и добро настроение в началото на деня; бърза умора; постоянно желание за сън; раздразнителност …

Тези фактори показват, че тялото вече има всички основания за възникване на сериозни хронични заболявания и здравословни проблеми!

Ако пренебрегнете тези сигнали, то скоро можете да очаквате проблеми със сърцето и кръвоносните съдове, заболявания на ендокринната система, нюанси по въпроси на мъжкото или женското здраве, проблеми с кожата, дихателните органи и т.н.

Как да решим проблема?

Най-ефективният начин за справяне със стреса е нормализиране на работата на сърдечно-съдовата и други системи на тялото (възстановяване на кръвообращението в мускулите, костната система и вътрешните органи), подобряване на метаболизма и метаболитните процеси като цяло.

За целта лекарите препоръчват поне няколко дни в годината (оптимално от 7 дни или повече) да останете в санаториум, да спазвате дневния режим и да закусвате, обядвате и вечеряте навреме. Изпийте чаша топла минерална вода от бюрото преди хранене. Вземете курс на масаж, вани, озонотерапия, физиотерапия. И, разбира се, движете се повече – разхождайте се в парка и покрай морето, плувайте в басейна, карайте колело, ходете на екскурзии.

Очакван ефект:

възстановяване на нормалното функциониране на кръвоносната система: микроциркулация на кръвта, метаболитни процеси, метаболизъм;

премахване на спазми, мускулни скоби: гръб, врата, раменете, лицето, вътрешните органи;

нормализиране на нервната система: облекчаване на стреса, депресия, синдром на хронична умора;

подобряване на съня, облекчаване на главоболието, връщане на енергията и енергията;

повишаване на толерантността към физически и емоционален стрес.

Също така в санаториума има:

козметични услуги;

консултации на лекари – тесни специалисти (алерголог, гинеколог, рефлексолог, гастроентеролог и др.);

услуги за спелео камера;

сауна услуги.

Важно! Назначаването на обема на диагностичните тестове, видовете лечение, броят и честотата на приемане на процедури се определя от лекуващия лекар, като се вземат предвид диагнозата, тежестта, стадият и фазата на заболяването, наличието на съпътстващи заболявания, посочени в спа картата на госта или идентифицирана по време на преглед в санаториума.

Програмата включва

Настаняване в комфортни стаи с всички удобства (телевизор, хладилник, климатик, безплатен Wi-Fi);

Три хранения на ден „на шведска маса“ с възможност за диетично хранене и съвети от диетолог;

Лечение, предписано от лекар: една основна и една допълнителна процедура на ден (физиотерапия, ЛФК, басейн, здравна пътека в парка, климатотерапия, въздушни, морски и слънчеви бани);

бюро с минерална вода;

развлекателни дейности в съответствие със сезона, безплатен Wi-Fi;

Процедури за лечение, които не са включени в цената на ваучера, могат да бъдат закупени срещу допълнително заплащане.

Оцени статията
( No ratings yet )
Сподели с приятел
Znanie.net - с любов към науката
Add a comment