За мозъка

Да поговорим за мозъка!

Силата на мозъка е огромна, но за съжаление се подценява. Всички ограничения които са около нас са продукт на собствената ни мисъл. Ако ние премахваме или отхвърляме способностите на мозъка, тогава намаляват възможностите за позитивни действия, и положителни резултати в живота ни. Но съвсем друго ще бъде ако използваме нашият мозък максимално. Ще ви представя пет лесни начина за максимална властта на мозъка.

  1. Четенето да се превърне в навик. Четенето е чудесно упражнение за мозъка, независимо от какъв жанр литературата предпочитате. Четенето помага за подобряване на когнитивните способности на мозъка, също така забавя процеса на стареене, като поддържа мозъка активен.
  2. Контролиране на алкохолните навици. Проучванията показват, че високите нива на алкохол има вреден ефект върху способностите на мозъка, тъй като може да убива мозъчните клетки. Умствените способности, които са най-засегнати и способността да разсъждавате ефективно.
  3. Събирайте информация ежедневно. Трябва да разработите и да имате желание за нова информация и да научавате нови неща. Това също предпазва мозъка от стареене, един млад мозък е енергичен мозъка. Мозъка, който постоянно се храни с нова информация, се държи нащрек през цялото време, той знае, че трябва да остане в действие, така че няма да пропуснете нито една нова информация. По този начин, той се използва за усвояване и възприемане на нова информация и то доста бързо.
  4. Слушайте музика. Не е тайна, че музиката има невероятен ефект върху мозъка. Ето защо дори и на бебетата се пуска музика. Това е така, защото музиката може да запази нивото на мозъчната активност балансиран. Докато слушате музика, мозъкът ви е активен, но също така и спокоен. Слушането на музика също помага за подреждане на безпорядъка в ума ви, и в същото време е почивка за мозъка.
  5. Яжте здравословни  храни. Вашата диета е диетата на мозъка ви. Така че, ако искате здраво мозък, трябва да се храните със здравословни храни. Има и някои специфични видове храни, които са известни за подобряване химията на мозъка. Те включват зеленчуци и плодове. От друга страна, има храни, които могат да пречат на мозъка да достигне своя пълен потенциал, като те включват мазни храни.

Финални думи

Правилната диета помага за изостряне на концентрацията ви, подобрява фокусирането, засилва паметта, увеличава мозъчната функция.

Можете също така да извлечете повече ползи ако слушате подсъзнателно музика. Това е музика с подсъзнателни съобщения, скрити в нея. Тези съобщения са предназначени, за да общуват с подсъзнанието. Понякога, дори и ако се опитате съзнателно да успокоите мозъка си, има твърде много мощни негативни мисли там. Но можете лесно да надделее над тези мисли, ако изпратите позитивни послания към вашето подсъзнание, което е по-силно и по-влиятелно, отколкото съзнателния ум. Вече има страшно много музикални парчета предназначени да действат именно на подсъзнанието, и можете да слушате това всеки ден в продължение на няколко минути и да се насладите на невероятните промени в способностите ви и общото състояние на мозъка. Например Chill out music, тя действа супер позитивно и освежаващо за мозъка.

Оцени статията
( 2 assessment, average 5 from 5 )
Сподели с приятел
Znanie.net - с любов към науката
Add a comment