Work at Home – това е бъдещето

Според експерти мнозина, дори след Пандемията ще продължат работата си от вкъщи.

Работата от вкъщи вероятно ще остане след приключване на пандемията според проучване сред 2000 компании от Великобритания, повечето от които планират да позволят на служителите по-голяма гъвкавост в това къде и кога могат да си вършат работата, пише Bloomberg, цитирани от bgonair. 

CIPD, професионалната HR компания, заяви, че две трети от компаниите разработват хибриден модел на работа, при който хората прекарват само част от работното си време в офиса. Около 71% от работодателите казват, че позволявайки на служителите си да работят от вкъщи, е довело до повишаване на производителността.

Откритията допринасят към дебата за това как ще изглежда работното място след пандемията, след като Великобритания премахне ограниченията за дистанционна работа. По време на предишните локдауни премиерът Борис Джонсън насърчаваше хората да се върнат обратно в офисите. Оттогава навикът за работа вкъщи се утвърди, като мнозина казват, че искат повече гъвкавост.

„Пандемия показа, че са възможни начини на работа, които преди биха изглеждали немислими“, заяви в изявление в четвъртък Клер Маккартни, старши политически съветник за ресурси към CIPD.

Бъдещето на работата в офиса ще окаже голямо влияние върху това как икономиката ще се възстанови от най-голямата рецесия през последните три века, тъй като магазините и ресторантите в центъра на града, както и хиляди работни места разчитат на хората, на които ежедневно им се налага да работят в офиса. Гуверньорът на АЦБ Андрю Бейли заяви, че част от дистанционната работа ще продължи и след пандемията. Друг член на комисията по парична политика на банката Джонатан Хаскел каза, че само служителите в медийната и ИТ сфера могат да си позволят да работят от вкъщи.

Оцени статията
( No ratings yet )
Сподели с приятел
Znanie.net - с любов към науката
Add a comment