Ръководство за кухненски мивки – Видове мивки

 Мивки за кухня

Когато проектирате дом, изборът на правилната кухненска мивка е съществено значение. Кухненската мивка трябва не само да е привлекателна визуално, но и достатъчно ефективна, за да изпълнява общите функции, за които планирате да я използвате. Мивките се предлагат в различни форми и размери и от вас зависи да изберете тази, която пасва идеално на вашия дом и вашата личност. Нека разгледаме шест различни стила кухненски мивки, които могат да подобрят външния вид на вашата кухня!

Шест вида кухненски мивки:

Мивките могат да включват такива, изработени в различни форми и материали, като мивки за вграждане, мивки с двойно корито, мивки от неръждаема стомана, медни мивки, мивки от чугун и т.н. Списъкът може да продължи. Ето някои кухненски мивки, от които можете да избирате:

Мивката за монтаж върху плот

Това също се нарича мивка за вграждане и се спуска в плота, създавайки ръб около мивката. Това е един от най-универсалните налични видове кухненски мивки. Поради ръба, тези мивки са известни също като самооблицоващи се или мивки с ръб. Тези мивки са лесни за инсталиране, имат относително по-ниска цена и могат да поемат дори тежки материали.

Един фактор, който трябва да имате предвид при инсталирането на мивки за горен монтаж, е че трохите и мръсотията могат лесно да се натрупат в ръба, което затруднява почистването.

Мивките за вграждане под плот

Тази мивка се монтира директно под плота – придавайки й безпроблемен вид от плота до мивката. Освен че изглеждат елегантни и стилни, тези мивки също са лесни за почистване, тъй като водата и трохите или остатъците от храна могат да се избутат директно в мивката, без да има ръб между тях. Когато избирате този вид мивка, можете първо да разгледате някои изображения на кухненски интериор, за да сте сигурни, че мивката за вграждане е това, от което се нуждаете.

Тези мивки обикновено са по-скъпи от мивките за горен монтаж и могат да намалят работното пространство на вашата мивка.

Двойна мивка

Известни също като мивки с двe корита, тези мивки имат две мивки, разположени един до друг. Разположението на двойната мивка позволява пране от едната страна и изплакване/сушене от другата. Те са гъвкави, многофункционални и най-подходящи за домове без съдомиялни машини. Те могат да бъдат направени от гранит или неръждаема стомана, в зависимост от избора на собственика.

Много собственици на жилища може да намерят дизайна на мивката малко остарял в сравнение със съвременните мивки с едно корито. Всяка страна на съвременната мивка понякога е твърде малка, за да побере големи тенджери и тигани и създава проблеми.

Селска мивка

Това са мивки с едно мивка (наричани още мивки с престилки), които имат предна стена, която служи за двойна цел, образувайки предната част на мивката и предната част на плота. Те са с големи размери и подходящи за съхранение на големи тенджери и тигани. Тези мивки набират популярност с кухненски подови настилки в рустик или провинциален стил.

Тези мивки обаче могат да бъдат по-скъпи в сравнение с другите разновидности на мивки.

Кухненска островна мивка

Подобно на кухненските острови, които стават популярни, кухненските островни мивки са всичко, за което се говори в наши дни. В зависимост от изискванията на потребителя, те могат да се използват като основна мивка или като подготвителна мивка. Те улесняват по-добрия работен процес, като оставят достатъчно място на основния плот. Подходящи са за острови от дърво, гранит или дори от неръждаема стомана.

Тези мивки може да доведат до допълнителни водопроводни разходи, докато се монтират. Доста често се вижда, че собствениците на жилища рядко използват тази мивка след инсталирането.

Ъглова мивка

Тези мивки могат да се монтират във всеки ъгъл на вашата кухня, под прав ъгъл. Тези мивки са проектирани така, че да използват максимално пространството на плота. Тези мивки включват високи разходи и са трудни за инсталиране.

Заключение

Това са шестте вида кухненски мивки, които обикновено се срещат в домовете в България. Можете да изберете някое от тях в зависимост от размера на вашата кухня, подовата настилка и интериора и бюджета ви. Като опитна и надеждна компания Bg-maistor.com в обзавеждането на кухни, ние можем да ви помогнем да изберете идеалната за Вас мивка – като по този начин подобрите цялостния вид на вашата кухня.

 

Оцени статията
( 2 assessment, average 5 from 5 )
Сподели с приятел
Znanie.net - с любов към науката
Add a comment